Menu
24 december 2021

PULS GROENPROJECTEN: MET BEIDE BENEN ÍN DE GROND

Geschreven door: Lieke van Casteren – Local Twenty Five

Het allerleukste van bloggen over lokale ondernemers, is toch het ontdekken van nieuwe plekken. 😄 We kwamen al op veel mooie locaties: in het buitengebied, het centrum of juist op een hip kantoor. Deze keer stonden we ineens met onze goede schoenen in de zwarte grond. Er wordt zichtbaar hard gewerkt, om ons heen zijn veel machines. Bij wie we deze keer zijn? Dat lees je verderop in deze blog.

Richard roept vanuit een kuil: “Ik kom eraan, heel even iets afmaken”. Geen probleem, wij kijken wel vast rond. Richard is samen met zijn compagnon Bram de laatste werkzaamheden van de dag aan het afronden. Ze werken aan een nieuw project in Boxtel, dat zal leiden tot een prachtig eindresultaat.

Van calculator naar buiten…

“Dit is gaaf om te doen. We werken het ontwerp van Erik Knops van Knops Tuindesign uit. En dit doen wij heel bewust zelf”, vertelt Bram. In 2018 starten de heren samen een eigen onderneming, PULS Groenprojecten. Richard (33 jaar) en Bram (30 jaar) werken sinds enkele jaren in deze sector, zowel binnen als buiten. Beiden hebben ze een opleiding aan de HAS afgerond en veel ervaring opgedaan bij diverse hoveniersbedrijven. Ze waren eerder collega’s bij een middelgroot hoveniersbedrijf, waar Richard werkzaam was als calculator en werkvoorbereider en Bram als projectleider. Juist deze ervaring heeft geleid tot een heel duidelijke visie over hun bedrijf.

“Wij zien iedere dag hoe belangrijk het is dat we zelf op de projecten aanwezig zijn. We willen zelf bijdragen aan de kwaliteit van onze projecten”, licht Richard toe. En die kwaliteit, die vertaalt zich in een reeks mooie opdrachten. De mannen hebben het gehele jaar door meer dan genoeg werk. “En dat willen we ook graag zo houden. Groeien is een mooie ambitie, maar de korte lijnen en snelle reacties onderscheiden ons. En juist dat is iets wat wij willen waarborgen richting onze klanten”, legt Bram duidelijk uit.

Totaal ontzorging

PULS Groenprojecten staat voor een totale ontzorging. Ze realiseren een tuinontwerp van A tot Z, van beplanting tot bestrating waarbij de klant één aanspreekpunt heeft. “Ja, we leggen het zelf zo uit dat we alles kunnen maken: van achterdeur tot kavelgrens”, zegt Richard. Ze hebben zelf niet alle expertises in hun team, maar werken met vaste partijen samen. Hierdoor kunnen zij hun afspraken en planning nakomen en projecten afsluiten met tevreden klanten.

Ook het team binnen PULS Groenprojecten groeit. We spraken ook met Lars, die voorheen werkzaam was in de horeca. Dit voorjaar besloot hij totaal iets anders te gaan doen. Hij startte bij Richard en Bram, die hem hebben aangemoedigd om de hoveniersopleiding te gaan volgen. Lars volgt deze momenteel en doet zowel theoretisch als in de praktijk vakkennis op. Dit zegt voldoende over de gedrevenheid binnen PULS Groenprojecten.

Toekomst

En dat is iets wat ze willen blijven doen. Niet groeien om groot te worden, maar groeien in kwaliteit. Letterlijk met beide benen ín de grond blijven staan. Samen met hun team mooie ontwerpen realiseren. Wij hebben inmiddels een aantal projecten van ze gezien en die zijn tof. Heel tof. Wil je ook meer van ze zien? Of wil jij graag onderdeel worden van dit team? PULS Groenprojecten is altijd op zoek naar nieuwe, enthousiaste vakmensen.