Menu

Daktuinen

Ultiem woongenot

Genieten van groen in de hoogte

Meer dan 50% van de wereldbevolking woont in een stad. De ruimte is hier schaars. Wij zijn van mening dat iedereen recht heeft op een hoogwaardige, functionele, gezonde en aantrekkelijke leefomgeving. Daarom helpen we graag mee met de ontwikkeling ervan door daken, terrassen en balkons om te toveren tot groene ruimtes. Hierdoor is het mogelijk om buiten ultiem woongenot te ervaren, ook als u maar een beperkt aantal vierkante meters tot uw beschikking heeft. We maken een onderscheid tussen de intensieve daktuinen, ook wel ‘daktuin’ genaamd, en de extensieve daktuinen, ook wel bekend onder de naam ‘groendak’.

Bekijk alle projecten
Daktuin

Wanneer u in een appartement of penthouse woont, bevindt uw buitenruimte zich waarschijnlijk op het dak van het gebouw of de parkeergarage. Vaak wordt gedacht dat deze ruimtes lastiger aan te kleden zijn, vanwege de (veelal) compacte omvang of hoogte ervan. Niets is echter minder waar: ook op uw balkon of terras is het mogelijk om te genieten van de ultieme groenbeleving. Afhankelijk van de draagkracht (permanente dakbelasting van minimaal 350 kg/m2) kan uw buitenruimte worden voorzien van mooie beplanting zoals grassen, bloemen en bomen, een terras met tegels of vlonders, een overkapping en misschien zelfs een wellness, jacuzzi of zwembad. De mogelijkheden zijn vaak eindeloos!

Groendak

Een groendak is een plat of hellend dak dat begroeid is met beplanting zoals mossen, vetplanten, kruiden en/of siergrassen. Hierdoor wordt een simpel oppervlak omgetoverd tot een groene oase met een hoge esthetische én functionele waarde. Een groendak is namelijk niet alleen erg mooi, het is ook nog eens duurzaam omdat het een isolerende werking heeft. De daken zijn bovendien eenvoudig te onderhouden.

Uw droomtuin binnen handbereik

Enkele voordelen

Hoge esthetische waarde Daktuin Hoge esthetische
waarde
Unieke tuinbeleving op hoogte Daktuin Unieke tuinbeleving
op hoogte
Lage aanleg en onderhoudskosten Groendak Lage aanleg en
onderhoudskosten
Mooie stap naar duurzaam wonen Groendak Mooie stap naar
duurzaam wonen
Meer informatie Vraag direct onze digitale brochure aan

    Een greep uit onze hoogwaardige (dak)tuinen

    Projecten