Menu
Tuinen

Klassieke stadstuin – Nijmegen

Afmeting +/- 800 m2
Stijl Klassieke stadstuin
Ontwerp Studio REDD
Gebruikte materialen
 • Afrikaans Padoek
 • Achterhoeks Padvast
 • Kandla Grey
 • Keramische tegels
 • Flagstones Alta Kwartsiet
 • Buitenpotten van Atelier Vierkant
Unieke elementen
 • Maatwerk zwembadranden
 • Kandla Grey traptreden
 • Zitkuil van Afrikaans padoek en Kandla Grey
Techniek
 • Waterstraalsnijden
 • Rainbird beregeningsinstallatie
 • Gardena Robotmaaier
 • Tuinverlichting Lichtmeesters

Klassieke stadstuin

In Nijmegen mochten we deze karakteristieke jaren 30-woning voorzien van een nieuwe klassieke stadstuin. Bob Romijnders Architectuur + Interieur tekende voor het ontwerp van de woning. Een jaren 30-woning met een nieuwe moderne uitbreiding. Studio REDD tekende het ontwerp van de tuin wat perfect aansluit bij de gerenoveerde woning. Deze high-end tuin kent mooie niveauverschillen die prachtig terugkomen in de natuursteen trappen en keramische zwembadranden. De gevarieerde en kleurrijke beplanting zorgt voor sfeer en warmte.

Klassieke stadstuin
Het zwembad verwerkt in de niveauverschillen.
Stadstuin renoveren
De oude situatie.

Grote metamorfose

Voor aanvang van de bouwwerkzaamheden had achtertuin meer weg van een mini-bos dan van een stadstuin. De tuin was compleet verwilderd en overwoekerd door (te) grote bomen. Deze beplanting heeft ruimte gemaakt voor een sfeervolle groene tuin die dankzij de hoogteverschillen een compleet eigen karakter heeft gekregen. Er zijn meerdere nieuwe boom en meerstammige solitaire geplant waarvan de Cornus kouse ‘Controversa‘ en de Koelreuteria paniculata de meest opvallende bomen zijn.

Tuinaanleg PULS Boxtel
De zitkuil van Kandla Grey traptrede in aanleg met daarin de Koelreuteria paniculata.

Wellness & Gezelligheid

De achtertuin is ingericht met grote terrassen en een sfeervolle zitkuil. Het centrale terras is overdekt met een lamellen dak en kijkt uit over het zwembad. Het zwembad is niet alleen een genot om te zwemmen maar is ook erg fraai aangekleed met de omliggende beplanting. Rondom het zwembad zijn meerstammige Quercus ilex solitaire geplant en de muren zijn begroeid met toscaanse jasmijn.

Achter in de tuin ligt de zitkuil met een vlonder van Afrikaans Padoek. De zilvergrijs verkleuring sluit mooi aan bij de traptreden van gekapt Kandla Grey en de grijze keramische tegels. Vanuit de zitkuil kijk je bovendien prachtig terug op de woning én komt het niveau verschil rondom het zwembad nog beter tot zijn recht.

Het zwembad is voorzien van maatwerk zwembadranden die we door middel van waterjetten hebben laten produceren. Het achterste deel van het zwembad lijkt uit de grond te komen en is daar door ons bekleed met maatwerk keramiek. Hierdoor lijkt het bad gemaakt te zijn van een massieve blok keramiek.

Optimaal genieten

Dankzij het prachtige verlichtingsplan is het ook in de avonduren genieten van deze tuin. De tuin wordt verlicht door diverse ledstrips, grondspots en prachtige langwerpige ‘vuurvliegjes’.

Dankzij de verlichting worden de grote solitaire meerstammige Amelanchier lamarckii, Cornus kousa ‘Controversa’ en Koelreuteria paniculata uitgelicht.

Ook is de tuin voorzien van een volledig computergestuurde beregeningsinstallatie van Rainbird en de gazons worden bijgehouden door een maairobot. Optimaal genieten in optima forma.

Details

Het terras en de zwembadranden zijn van keramische tegels. Deze zijn volledig op maat gemaakt voor dit project.

De traptreden van gekapt Kandla Grey zijn speciaal voor dit project geselecteerd.

Klassieke stadstuin
Potten van Atelier Vierkant met daarin Euonymus alatus.
Laat je inspireren

Project in beeld

©Bob Romijnders Architectuur + Interieur

Meer zien?

Neem een kijkje bij onze projecten of bezoek ons op Instagram.