Menu
7 oktober 2020

Bourgondisch buitenleven

Nederlanders kunnen niet barbecueën. Daar hebben jullie namelijk geen geduld voor!

Zo, dat was een mooie kennismaking met mijn stagebedrijf in Sydney zo’n 12 jaar geleden. Ik kwam net uit het koude Nederland in Australië aan en werd gelijk uitgenodigd voor de wekelijkse ‘barbie’ zoals ze het daar noemde. Ik moet toegeven die Australiërs waren veel beter in barbecueën en ja ze hadden er ook veel meer geduld voor.

Waren en Hadden. Want hier in Nederland is veel aan het veranderen. Door de opwarming van het klimaat zijn onze zomers de laatste jaren langer en vooral warmer. Wij gaan hierdoor in onze levensstijl steeds meer lijken op die mensen aan de andere kant van onze kwetsbare aardbol. Waar 12 jaar geleden mensen met een overkapping, buitenkeuken en/of zwembad nog een uitzondering waren begint het tegenwoordig steeds meer gemeengoed te worden. En terecht!

Wij Brabanders staan bekend om onze bourgondische levensstijl, maar dan is het wel zo fijn als je tuin daar ook een beetje bij aansluit. Zeker als je bijna de helft van het jaar buiten leeft.

Wil jij ook in je tuin heerlijk bourgondisch leven? Dan kan één van de volgende zaken zeker niet ontbreken in je tuin.

Loungeplek

Een lekkere hoekbank, vloerkleed, mooie tafel, houtkacheltje en sfeervolle verlichting. Onder een fraai vormgegeven overkapping om nog langer te genieten van de heerlijke zomeravonden.

Wil je echt optimaal genieten van je tuin dan is een goede loungeplek niet meer weg te denken. Dankzij een overkapping kun je het tuinseizoen aanzienlijk verlengen doordat je ook bij iets minder weer lekker buiten kunt zitten en de zomeravonden nog net wat kunt verlengen.

Je kunt een loungeplek op allerlei verschillende manieren vormgeven en inrichten. Aangezien de specifieke situatie voor iedereen anders is raden wij aan om altijd voor een maatwerk oplossing te gaan.

Loungeplek voorzien van heaters, sfeerverlichting, internet aansluiting en loungebank

Buitenkeuken

Houd je van lekker koken voor familie en vrienden? Dan is een buitenkeuken echt wat voor jou. Terwijl je gasten buiten in de loungebank lekker aan het genieten zijn hoef jij niet meer binnen eenzaam in de keuken te staan. Je keuken bevindt zich namelijk buiten en jij staat als gastheer/gastvrouw lekker buiten te koken.

Buitenkeukens zijn er in allerlei soorten en maten. Van standaard barbecues tot volledige maatwerk keukens die vrijwel dezelfde kwaliteit hebben als een binnen keuken. Ben je van plan om te investeren in een buitenkeuken? Kijk dan goed waar deze keuken voor jou aan moet voldoen. Staat hij altijd in weer en wind dan moet hij daar namelijk wel voor gebouwd zijn. Heb je weinig ruimte en wil je flexibel zijn met de opstelling dan kun je beter gaan voor een kleine barbecue die je eventueel met wat accessoires kunt uitbreiden tot een kleine keuken.

Wil je optimaal gebruik maken van je budget en ruimte dan kun je wellicht ook kijken naar een hout gestookte teppanyaki of plancha. Dan heb je namelijk een vuurschaal en BBQ in één.

Teppanyaki / plancha

Plunge-pool

Een Plunge Pool is in Nederland nog relatief onbekend, maar ben je ooit op reis geweest in Bali, Australië of Nieuw-Zeeland dan ben je er vast al mee bekend. Ook in Nederland wordt een Plunge Pool langzaam maar zeker steeds populairder.

Een Plunge Pool is in feite een inbouw zwembad maar dan van klein formaat. Ideaal om op een warme zomerdag na een dag hard werken af te koelen in je eigen tuin. Of gewoon om te relaxen samen met vrienden.

Door het compacte formaat is het bad ook zeer geschikt in een stadstuin of kleinere tuin. Bovendien kun je deze baden helemaal prefab maken waardoor je ze super snel te installeren zijn in je tuin.

Plunge-pool

Als we straks meer dan de helft van het jaar buiten leven dan wil jij toch ook dat je tuin van alle gemakken is voorzien?

Je tuin, het verlengde van je woonkamer. Dat was ooit.

De toekomst is:

Je woonkamer, het verlengde van je tuin!