Menu
Tuinen

Kleine tuin met zwembad – Tilburg

Afmeting 240 m2
Stijl Urban chic
Ontwerp Studio REDD
Gebruikte materialen
 • Thermowood Fraké
 • Ipe
 • Keramische tegels
 • Luxcom
 • Buitenpotten van Atelier Vierkant
 • In-Lite
Unieke elementen
 • Maatwerk zwembadranden
 • maatwerk overkappingen van Luxcom
 • maatwerk pergola
 • compact Starline zwembad
Techniek
 • Waterstraalsnijden tegels
 • Rainbird beregeningsinstallatie
 • In-Lite tuinverlichting

Kleine tuin met zwembad

In Tilburg mochten we rondom deze fraai vormgegeven nieuwbouwwoning de gehele aanleg van de tuin verzorgen. Studio REDD tekende het ontwerp van deze onderhoudsvriendelijke tuin met zwembad en poolhouse in een rustige sfeer. De tuin zit boordevol techniek en details die wij met de grootst mogelijke precisie hebben uitgevoerd. De gevarieerde en kleurrijke beplanting zorgt voor sfeer, warmte en rust.

Tuinontwerp

In deze moderne tuin komen zoveel functies samen dat je niet het gevoel hebt in een kleine tuin te zijn. Dankzij de juiste indeling van alle elementen en functies lijkt de tuin groot en voelt deze rustig en overzichtelijk aan. Deze tuin laat zien dat je met een goed tuinontwerp ook kleine tuinen prachtig kunt inrichten. Zwemmen, tafelen, loungen en relaxen, in deze tuin is het allemaal mogelijk.

 

Overkapping & poolhouse

In deze kleine tuin zijn twee overkappingen gemaakt die met elkaar verbonden zijn door middel van een stalen pergola. De overkappingen zijn zeer minimalistisch ontworpen door de tuinarchitect.

Om dit beeld te kunnen realiseren hebben we gekozen om de daken te maken van lichtgewicht composiet, van onze partner Luxcom. Op het dak van de woning hebben we een draagconstructie van staal gemonteerd waardoor de overkapping tegen het huis een zwevend effect krijgt.

De draagconstructie en pergola zijn in dezelfde RAL kleur gepoedercoat als de buitenkozijnen van de woning. In het plafond van de overkappingen zijn spotjes en warmtelampen weggewerkt. Hierdoor is het ook in de avonden aangenaam tafelen en loungen in deze tuin.

Het poolhouse is een overkapt zitgedeelte bij het zwembad. Onder de overkapping is een verhoogde houten vlonder van Ipe gemaakt. Dezelfde houtsoort loopt door in de achterwand onder de overkapping. Door de horizontale positionering steekt deze wand af tegen de verticaal vormgegeven houten gevelbekleding op de erfgrens. Zowel de overkapping als achterwand zijn voorzien van prachtige tuinverlichting van In-Lite.

Schutting

De gehele tuin is omkaderd met een systeem van houten gevelbekleding in Thermowood Fraké. Er is bewust gekozen voor variabele plankbreedtes waardoor het geheel een speels en los effect krijgt. Alle gevels en poorten zijn van hetzelfde duurzame materiaal gemaakt en zijn blind bevestigd, waardoor de bevestigingsmaterialen niet zichtbaar zijn.

Verharding

De gehele achtertuin is voorzien van strakke keramische tegels. De maatwerk zwembadrand en de keramische tegels zijn van hetzelfde materiaal en dezelfde kleur, wat zorgt voor eenheid in het beeld. Rondom de organische beplantingsvakken hebben we gekozen om de keramische tegels door middel van waterjet techniek te laten snijden. Hiermee komen de organische vormen tot op de millimeter overeen met de tekening van de architect. Een fraai staaltje techniek wat zorgt voor een zeer fraaie esthetische afwerking.

De oprit is helemaal gemaakt met gebakken waalformaat stenen van de Belgische fabrikant Van de Moortel. De stenen zijn gelegd in visgraatverband en met een flexibel voegmiddel ingevoegd om onkruidvorming tegen te gaan.

Beplanting

De beplanting sluit perfect aan het bij het karakter van de tuin. De beplanting zorgt voor een speels effect en is ingetogen in kleur en bloei. De meerstammige bomen zijn zorgvuldig gekozen want door het open karakter van de kronen blijft de tuin voldoende licht en ruimtelijk.

Alle borders zijn voorzien van vaste planten en siergrassen met voor elke plek een specifieke uitstraling in kleur en structuur. In de tuin is het hele jaar voldoende kleur, bloei en sierwaarde zonder dat dit de rust wegneemt uit de tuin.

Op zorgvuldig gekozen plekken zijn grote buitenpotten geplaatst van Atelier Vierkant die voorzien zijn van fraaie sierbeplanting.

Laat je inspireren

Project in beeld

Fotografie: Hans Gorter

Meer zien?

Neem een kijkje bij onze projecten of bezoek ons op Instagram.